PROJECT PROFILES

Falmer Sports Pavilion, University of Brighton

Client Name: University of Brighton

Role: Employer's Agent and Cost Manager

Description


The development of a new sports pavilion containing eight new changing facilities, plus additional changing facilities for officials, two seminar rooms which can be divided into four and associated external works which serve the sports fields.

The design incorporates the use of retaining walls to provide level access at both car park level and sports field level on the “upper ground floor”. This creates a usable venue whilst sports is played with functional changing facilities on the floor below.

A key challenge of the project was the implementation of site infrastructure works, which required the location of existing mains services as the drawing information was outdated. This required strict cost control and a number of calculated test holes to identify their locations.

 

yweQZ120-w-jpGWeUW_3M_xrelbD2zfbTyxeEUcWTFo,Vx-ca6mx0dO2Kmiqx829z1eKCoO3Gn8vf8Z5k2qr66U Ms6x0laNbtHzrLg8YC6GG0TCUIe2DF49X_zwELJXtl8,MBNy5nU-X_nyzMKVoGl0DPQqDBzgTlNUBXNiCcDHI8c vX7AEVze11G-TR7r8LrFf85_KpxTL64ONF7Col4gZ58,zNFXJQ_8OOq2KDk_4DgTal4LSDvMyJHKUZc4YhV_pcwPuzBi8ED_7PtlS247fHN6sCIK9-sf8nHWmjzz3NwYxk,GxBNOzCTCgmSNhaCKStGNxzeKbPvovccb3Wdo8gFyWw